Maandag to vrijdag : 8:30 - 17:00

Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd

09/08/2022 - Gepubliceerd door : FiduPress < Terug Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd

Bescherm je online accounts met tweestapsverificatie

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA) werkt een beetje als een dubbel slot. Je gebruikt zowel iets dat je weet (zoals je wachtwoord) als iets dat je hebt (zoals een smartphone) of dat je bent (zoals je vingerafdruk). In de eerste stap log je in op je account (Facebook, Twitter, Google, Microsoft, …). In de tweede stap stuurt die account een code naar jouw gsm die jij moet invullen om toegang te krijgen tot je account of moet je de toegang bevestigen door je vingerafdruk te gebruiken. 

Tweestapsverificatie is een eenvoudige en veilige manier om je online accounts te beschermen. Schakel het overal in waar mogelijk.

Waarom tweestapsverificatie?

  • Enkel een wachtwoord is makkelijk te raden.
  • Je maakt het hackers extra lastig.
  • Iemand die je wachtwoord steelt, is er niets mee.
  • Je hoeft geen vreemde beveiligingsvragen te onthouden.

Hoe schakel je tweestapsverificatie in?

De kans is groot dat jouw belangrijkste accounts al tweestapsverificatie aanbieden. Social media, e-mail, browsers, … Raadpleeg gerust deze lijst van meest courante platformen waar tweestapsverificatie mogelijk is.

Vaak gaan deze accounts jou bij het inloggen ook vragen om tweestapsverificatie (of two factor authentication) in te schakelen. Negeer dit niet! Het is op zo’n moment veiliger om je telefoonnummer wél te delen. 

Je kan ook altijd zelf op zoek gaan naar de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen in de veiligheidsinstellingen van je account.

Bron

Terug